Назад до Началната страница

Влакна за риболов на шарани

Филтри
12 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Когато построявате риболовната си линия, трябва добре да помислите за шаранджийските влакна. Те са основна част от нея. Без подходящо влакно за шарани, няма как да извадите уловената риба. Можете да избирате между монофилни и плетени влакна.

Особености на шаранджийските влакна:

  • Влакно с малък диаметър – Подходящо за водоеми без треви и дънери по дъното. Основното предимство на тънкото влакно за шаран е, че може да се хвърли по-надалеч и по-точно. Не си мислете, че с него не можете да хващате големи риби. Всичко зависи от това каква въдица сте подбрали, как ще регулирате аванса на макарата и, разбира се, от майсторлъка при вадене на рибата.
  • Влакно с голям диаметър – подходящо за водоеми с тръстика и с много подводни препятствия. Разбира се, това влакно е по-здраво. С него можете спокойно да теглите рибата, то лесно се разплита, ако се закачи някъде под водата.

Монофилно влако за шаран

То може да бъде прозрачно или оцветено в различен цвят. Най-често се изработва от синтетични полимери – найлон (декрон, силон). Предимството на монофилното влакно за шаран е, че се разтяга при натоварване, това е т. нар. опън. Изграден е от няколко слоя, вътрешният е еластичен и поема натоварването, а външните слоеве са устойчиви на износване. Коефициентът на разтягане обикновено е между 15% и 25%. Монофилното влакно може да бъде както потъващо, така и плаващо, в зависимост от вида риболов, който практикувате.

Плетено влакно за шаран

Плетените влакна се използват най-често за спинингов риболов или на тролинг. Структурата им представлява плитка с кръгло или плоско сечение. Изработени са от микровлакна от полиетилен, кевлар или други полимери, които са споени по между си. Плетеното влакно за шаран е непрозрачно и не се разтяга. То има специално покритие, което го предпазва от разнищване и намалява триенето. Макар да не е еластично, като монофилното влакно, плетеното има много по-голяма здравина (якост на опъна).

Защо да изберете шаранджийски влакна Prologic?

През последните 2 години Prologic инвестираха много време и усилия в създаването на една уникална технология – Mimicry 3D. Тя позволява на камуфлажното монофилно влакно да се слее напълно със заобикалящата го среда. С негова помощ можете да уловите дори най-предпазливите шарани.
Шаранджийските влакна Prologic са супер гладки, имат висока плътност, изключителна здравина, най-висока устойчивост на абразия и на триене. Те ви гарантират един по-приятен и вълнуващ риболов.
Открийте вашето перфектно влакно за шаран Prologic на www.prologic.bg. Всички продукти в сайта са 100% оригинални, тъй като ние сме официалният вносител на марката за България!

loading...