Назад до Началната страница

Куки и монтажи за риболов на шарани

Филтри
19 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Шаранджийски куки

В съвременния риболов на шарани, куките са жизненоважни. За начинаещи или неопитни рибари, изборът на куки за шаран може да е объркващ, заради разнообразието от форми и размери. Те се избират спрямо стръвта и конкретния шаранджийски монтаж, а не според големината на рибите.

Вижте кои са основните елементи на шаранджийските куки и на какво да обърнете внимание, за да направите най-правилния избор:

  • Око - Очите на куката са отворени или затворени, като вторите са по-сигурни, тъй като възлите не могат да се изплъзнат от тях. Отвореното око е предназначено за прокарване на примката върху примамката. Можете да избирате между прави, обърнати надолу или нагоре куки за шарани.
  • Извивка - Целта на извивката е да задържи стръвта, затова се определя спрямо нея. Можете да избирате между по-тесни, по-широки и заоблени модели.
  • Стъбло - Това е частта на куката между окото и извивката. Видът на стъблото се подбира спрямо стръвта, която сте избрали. При големи номера шаранджийски куки, стъблото се превръща в лост в устата на шарана, с който да уморите рибата по-бързо.
  • Жило - То прониква в устата на шарана и помага за по-лесното вкарване на контрата. Колкото по-остро е жилото на куките за шарани, толкова по-лесно ще уловите рибата.
  • Контра - Тя задържа поставената стръв, било то червей, царевица или рибка. Благодарение на контрата жилото прониква трайно в рибата, като не ѝ позволява да се откачи.

Шаранджийски монтаж

Шаранът ползва устата си, за да вкуси храната – всмуква я и я изплюва много бързо. Ако вкусът не му допадне, той няма да се приближи отново. С помощта на шаранджийски монтажи рибата не може да изплюе куката.

Видове шаранджийски монтажи:

  • Плуващи (Pop up) – куката със стръвта остава на повърхността и е по-лесно откриваема за шарана .
  • Blowback Rig – универсален, използва се както за дънна презентация, така и за плуваща стръв.
  • D–Rig – подходящ за тинесно дъно и когато шаранът е предпазлив. Тогава той налапва куката и е почти невъзможно да я изплюе.

Защо да изберете куки за шаран и шаранджийски монтажи Prologic?

Ако искате да прекарате повече време в риболов и по-малко в построяване на линия, заложете на надеждните монтажи и куки Prologic! Те максимално ще увеличат шансовете ви за улов!
На сайта www.prologic.bg ще откриете 100% оригинални продукти за шаранджийски риболов Prologic, тъй като ние сме официален вносител на марката за България. Гарантираме ви високо качество и бърза доставка. Ако искате да разгледате някой от продуктите на живо, заповядайте в партньорските ни магазини в страната.

loading...