Назад до Блог
Какво включва комплекта?

Какво включва комплекта?

Сигнализаторите пристигат в твърда картонена опаковка, която ги предпазва от транспортни наранявания и замърсяване, като същевременно обозначава моделът, който сте избрали.
На всяка една от опаковките има показани 4 сигнализатора, светещи в различен цвят и централата към тях.
В нея ще намерите допълнителен предпазен кейс, сигнализатори, дебели гумени калъфи за всеки от тях + централата, връзка за ръка за централата и упътване на няколко езика.
Възможможните официални комплектации са следните:
3+1 с многоцветни диоди, 3+1 с луксозните сини диоди, 4+1 многоцветни и 4+1 със сини диоди.

Защо пък благородници?

Защо пък благородници?

Изваждайки вътрешността от картонената опаковка, пред очите ви се открива твърд транспортен калъф, който предпазва сигнализаторите, докато ги носите в сак или раница.
Той е изработен от твърд материал, но има мека външна облицовка от плат, която го прави приятен на допир и същевременно защитава отлично ценното съдържание.

Другото много ценно допълнение са гумените транспортни калъфи за сигнализаторите.
Те добавят още едно ниво на защита, като позволяват да транспортирате сигнализаторите си директно навити на колчета или бъзбар, без опасност от надраскване. 

Специалният флуоресцентен калъф на централата е истинска находка за любителите на нощния риболов.
След няколко секундно осветяване с фенер, той излъчва приятна зелена светлина в продължение на около минута, което ви позволява да намерите бързо централата при внезапно изпускане във висока трева или пък ако сте я захвърлили някъде насред бивака.
Дори и да не се налага да я ползвате по предназначение, сигурни сме, че всеки от вас би пробвал тази екстра, защото свети наистина готино!


Съвкупно, тези допълнителни аксесоари са истинска рядкост сред “простолюдието” от сигнализатори и добавят допълнителна стойност, която е присъща за моделите от по-високи класове, като същевременно покупната цена остава съвсем достъпна.

Ако показаното досега не ви е спечелило, почакайте да видите същината, негово величество - Сигнализаторът.

Дизайн, воден от функцията

Дизайн, воден от функцията

Освен приятната закачка с героят от филмите, “ушичките” на сигнализаторите PROLOGIC BAT+ са специално проектирани да задържат въдицата ви при силно странично кълване или вятър, каквото виждаме често с усмивка по многобройните клипове с хвърчащи във водата въдици.

Високо горе са позиционирани 2 ярки светодиода, които светват при кълване и осветяват въдицата ви, за по-голямо удобство през ноща.
Под тях, в центъра е разположена ролката, през която минава влакното, а под нея има допълнителен светодиод, който индикира включване/изключване и специална функция за нощен режим - лека енергоспестяваща светлина, която се активира със задържане на бутона S/N.

Сигнализаторите BAT+ се управляват от 2 бутона - S/N и V on/off.
И двата бутона изпълняват различни функции при еднократно натискане и при задържане.

Задържане на бутонът V on/off включва или изключва сигнализатора, което е съпроводено от единичен звуков сигнал, който действа и като функция против кражба - сигнализаторът не може да бъде изключен, без да издаде звук.
Чрез кратко натискане на този бутон, вие преминавате през петте режима на сила на звука, като е наличен и безшумен режим - при кълване светват единствено светодиодите.

Чрез задържане на бутонът S/N, както вече казахме, включвате и изключвате светлинката за нощен режим.

Чрез кратко натискане на този бутон вие имате възможност да изберете от петте нива на чувствителност на ролката, през която минава влакното, което е една незаменима екстра. Това позволява задействане на сигнализатора при преминаване на различна дължина от влакното, което е особено подходящо при ветровито време, за да елиминирате напълно фалшивите кълванета. При тихо време може да настроите сигнализатора на максимална чувствителност, за да отчита кълването много по-бързо.

Ето нещо интересно - с всяко кратко натискане на бутоните, централния диод мига различен брой пъти, което индикира до коя степен от 5те възможни сте стингали, като 5 при силата на звука е най-високия тон, а при чувствителността обозначава режимът с най-слаба чувствителност.
1 = макс чувствителност, 5 = най-слаба чувствителност.
1 = най-слаб звук, 5 = най-силен звук.

Всеки от сигнализаторите работи с 2 батерии ААА, като същевременно е достатъчно икономичен да изкара половин до цял сезон само с един комплект батерии, но винаги препоръчваме да си носите допълнителен комплект.

Под бутоните е разположена черна метална решетка с луксозно метално лого, която комбинация е сме свикнали да виждаме при високите класове аудио уредби и тонколони.
Освен страхотен външен вид, високоговорителят, както и целият корпус на сигнализатора и централната са водозащитени както от дъжд, така и от изпускане във водата.
Може да видите тази интересна демонстрация в следното видео:
Prologic BAT+ Wireless Alarm Set

Ало, централата?

Ало, централата?

В днешно време какво са сигнализаторите без хубава централа, която ви позволява да се отпуснете сред приятна компания по-далеч от въдиците, но същевременно да сте пряко информирани за случващото се там.

Централата на PROLOGIC BAT+ ви позволява да се отдалечите на около 100 метра при пряка видимост, като ще отчете всяко кълване почти моментално, карайки сърцето ви да затупти на пълни обороти, а краката ви да спринтират по-бързо от тези Юсейн Болт преди да спечели поредния златен медал.

Дизайнът от сигнализаторите е умело пренесен и при централата, като едно от големите нейни предимства е компактността. Буквално може да я сложите в джоба си и да забравите, че е там.
При нея отново са на лице 2 бутона - ON/OFF и V.
Задържането на ON/OFF я включва и изключва, а с бързото натискане на V, преминавате през петте режима на сила на звука.

В страни обаче имате още един бутон R, чрез който може да синхронизирате сигнализаторите към централата, като по този начин може да добавите допълнителен 4ти сигнализатор, ако например сте си купили комплект 3+1.
Свързването става чрез задържане на бутон R за няколко секунди, докато централата не издаде звук. След това включвате вашият нов сигнализатор и прекарвате тънък предмет или влакно през ролката, за да го задействате.
Централата веднага го разпознава и го добавя към паметта си.

В центъра между двата контролни бутона има разположен ярък диод, който свети в бял цвят при задействане на някой от сигнализаторите.

Централата на PROLOGIC BAT+ работи с 1 батерия от 9V, която е достатъчна за няколко дневен излет. Препоръчваме използването на качествени батерии, препоръчително е винаги да имате резервна.

В комплекта имате светеж гумен калъф за централата, връзка за ръка, както и черна карабинка, с която може да я закрепите стабилно на различни места.

На финала

На финала

Кои са важните неща, поради които този модел заслужи своята популярност:

  • Достъпна цена
  • Защитен калъф и гумени кейсове за сигнализатор и централа
  • Отличен външен вид с качествено гумирано покритие
  • Налични настройки за чувствителност и сила на звука
  • Напълно водозащитени
  • Икономична продължителна работа
  • Доказано качество и безпроблемна дългогодишна употреба


PROLOGIC BAT - благородникът, който държи на думата си.

loading...